Поради пролетното почистване преди Великден в домакинствата се събира повече от обичайния боклук, изхвърлят се ненужни вещи или пък се извършват строителни ремонти, от ОП „Чистота" припомниха, че освен основните си ангажименти по почистването на Пловдив, извършват и услуги на граждани и фирми.

Макар да получаваме все повече заявки на дежурния телефон, мнозина все още не знаят как да се освободят от насъбраните в повече отпадъци и ги изхвърлят на нерегламентирани места, като замърсяват града, отбеляза директорът Иван Стоянов.

Само срещу 24 лв. с ДДС камион на фирмата прибира 10-ина чувала смет. По-малко от 100 лв. пък излиза поставянето на контейнер тип „Лодка" и извозването след 5 дни до сметището. При всяка следваща заявка от един и същи клиент цената за услугата е още по-ниска.

При много атрактивни условия разчистваме и строителни площадки, като освен извозване на отпадъци, предлагаме ръчно и машинно метене и миене, допълни Стоянов.

Дежурният телефон на ОП „Чистота" 032/ 67-58-17 приема и сигнали на граждани от 8,30 до 17 часа, включително в почивните дни.