Достъпът на външни лица до базата на ОП „Чистота“ – на ул. „Даме Груев“ 64 А, се забранява от 13 юли (понеделник), съобщи директорът на общинското предприятие Николай Георгиев.

Ограничението е съобразено с решение на Общинския оперативен щаб за борба срещу разпространението на коронавируса в съответствие с удължаване на извънредната епидемична обстановка в страната до 31 юли.

„Ще работим дистанционно с клиенти – по телефон или електронна поща, а разплащанията ще се извършват по банков път. Заявки за услуги ще приемаме на телефон 032/675 817. С намалено работно време до 15 часа ще е специализираната площадка за излязло от употреба обзавеждане от домакинствата“, заяви Георгиев.

Той увери, че от март досега екипът на предприятието стриктно изпълнява всички противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19, утвърдени със заповед на кмета Здравко Димитров. Дезинфекцират се улиците, пешеходните зони, заслоните на автобусните спирки, контейнерите за отпадъци и пространствата около тях.