Авторът на скалните рисунки върху Дановия и Младежкия хълм Стойко Гагъмов дойде в ОП „Чистота”, за да се срещне с директора Иван Стоянов, който преди около месец предупреди, че завземащите все повече територия творби на любителя художник ще бъдат заличени от защитените природни забележителности.

Гагъмов обеща, че повече няма да рисува образите на бележити иначе личности върху хълмовете и дори предложи срещу заплащане сам да заличи с боя последните си творби на Младежкия хълм и все още незавършените портрети на Трихълмието. Според него премахването им по друг начин освен с пясъкоструйка е практически почти невъзможен, тъй като е използвал много качествени дълготрайни бои, фиксирани след това със специален лак. За ръководството на „Чистота” обаче е недопустимо боята върху защитените скали да се замазва отново с боя, така че ще се търсят други варианти. Важното за директора е да се сложи край на този начин за творческо изразяване. Той запозна госта си с резултатите от специално направеното проучване, според което 79 на сто от пловдивчани смятат, че мястото на рисунките не е върху скалите.

Художникът подари на Иван Стоянов скица на поета Никола Вапцаров, а директорът му  предложи съдействие за по-подходящ начин за изява, но Гагъмов отговори, че рисува само върху сиенит и гранит и именно с това е уникален в световното изобразително изкуство.

Той призна, че от 30 години не може да си намери работа в Пловдив, затова пътува из страната и по света. От своя страна Иван Стоянов му предложи работа в предприятието като оператор на пясъкоструйката за почистване на графитите, което засега Стойко Гагъмов отказа, тъй като имал близки творчески планове извън града.