След нощния снеговалеж тази сутрин всички улици в Пловдив са почистени до асфалт. В 22:30 часа от базите на „Чистота“ и КМД излязоха 25 разпръсквача на сол, които обработиха всички пътни артерии в града, а в 01:30 ч. по улиците бяха пуснати и 36 снегорина. В 03:50 ч. разръсквачите направиха повторна обработка със сол, включително и на вътрешнокварталните улици, където техниката успя да влезе въпреки паркираните автомобили, съобщават от ОП „Чистота“.

От общинското предприятие информират също, че натрупаната през нощта снежна покривка е достигнала до около 10 сантиметра, като интензивността на снеговалежа е била различна в отделните райони на Пловдив. Повече сняг е навалял в „Западен“, „Северен“ и „Тракия“, а температурите са паднали до минус 3 градуса.

От 06:00 часа тази сутрин около 400 работнички обработват пространствата около автобусните спирки, здравни и учебни заведения,  тротоари и пешеходни зони.    

Очаква се понижението на температурите да продължи. ОП „Чистота“ остава в готовност да реагира в зависимост от актуалната ситуация.