Общинската фирма "Чистота" е изключително обнадеждена и щастлива от резултатите, които даде акцията срещу графитите миналата седмица.
"По целия бул. "Източен" са премахнати грозните драсканици и свастики. Излъчването на булеварда сега вече е друго – открояват се чистото пътно платно, чистите тротоари и фасади на сградите, както и многото зеленина и цветя", коментира директорът на ОП "Чистота" Иван Стоянов.

В общоградската акция "Пловдив заедно срещу графитите" се включиха районното кметство на "Източен", граждани и фирми, които подсигуриха боя.

"На горещия телефон 032/ 675 817 вече има много обаждания, така че разширяваме акцията – до края на лятото ще премахваме графити по основните булеварди на Пловдив", увери Стоянов.

Паралелно започва работата по ул. "Иван Вазов" и бул. "Цар Борис ІІІ Обединител", където основно също ще се работи с боя.

Преди да започне акцията по боядисването, специалист по качеството и специалист бояджия от предприятието минават по магазини и жилищни сгради, призовават хората да се включат в акцията и да подсигурят материали.

На "Източен" например се звънеше от звънец на звънец и от врата на врата и почти навсякъде срещнахме отзивчивост, обясниха от "Чистота".