Чисто нови над 300 знамена – националният трибагреник и флагът на Пловдив,  ще бъдат монтирани преди Празника на Съединението 6 септември по входно-изходните артерии на града.

Шестте големи трикольора с размери 7,5 на 4,5 м също ще бъдат сменени, съобщи директорът на ОП „Чистота” Иван Стоянов, който днес провери как работят неговите служители по Асеновграско шосе. Нощно време огромните знамена ще бъдат осветени – за 6 септември това ще се случи на Скобелева майка, Карловско и Кукленско шосе, а след това и на останалите входове към града. Дейността е синхронизирана с главния инженер на общината Йордан Калев.

Всичките 462 ръчни работнички на предприятието вече са включени в усиленото почистване преди Празника. Приключи уборката на Пазарджишко, Голямо Конарско и Карловско щосе. Голямото чистене продължава.

Паметникът на Майка България и целият площад „Съединение” ще бъдат „изкъпани” на 5 септември. В предприятието вече са доставени 50 л шампоан с дъх на свежи цветя – дарение от фирма „Роза импекс”, допълни Стоянов. Почистени от графити са пейките там, както и стените на оградата на Археологическия музей. Освежен е и подлезът – излъскан и пребоядисан в цвят „Сахара”.

Продължава да се търсят начини за по-ефективното почистване на графитите от обществените меса. Днес за целта беше тестван нов германски препарат.