По инициатива на ОП „Чистота“ започна поредица  беседи пред ученици от Столипиново на тема „Да пазим чисто в нашия квартал“, първите от които се състояха в ОУ „Пенчо Славейков“.
Започваме беседите с ученици от малка възраст, защото сме убедени, че те могат да са възпитатели и учители на всички свои приятели и роднини. Сигурни сме, че това ще има ефект. Колкото по-чисто бъде в дома ни, толкова по-добри хора ще станем в обществото. Това заяви пред третокласниците директорът на „Чистота“ Иван Стоянов.
Той прикани учениците да положат усилия в тази насока. Това ще повдигне нивото на културата и ще помогне да се изучите, така че да станете добри специалисти в дадена област, посочи Стоянов.
По думите му, чистотата ще подобри не само визията, а и мирогледа в района. Повечето от работниците в предприятието са именно от Столипиново. Ако се харчат по-малко средства за гориво, машини и извънреден труд за почистване на нерегламентирани сметища, толкова повече средства ще спестява предприятието и ще могат да се увеличат заплатите на техните родители и роднини, които работят в ОП „Чистота“.
Учениците приеха присърце цялата информация и идея. С интерес коментираха  представения видеоразказ за почистването на града, за новата техника, за разликата в чистота между Столипиново и другите райони в Пловдив. Сами споделиха възмущението си от свои съкварталци, които изхвърлят смет от терасите на жилищните блокове или покрай празните контейнери.
Директорът на общинското предприятие изрази  надеждата си, че до две-три години Столипиново няма да отстъпва по чистота на другите квартали и достойно ще посрещне събитията през 2019 г., когато Пловдив ще бъде културна столица на Европа.
Участие в беседата взе и кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков, а директорката на ОУ „Пенчо Славейков“ Екатерина Делинова благодари на Иван Стоянов за грижите на ОП „Чистота“ да поддържа чисто пространството около училището.
Откритите уроци продължават утре – 20. 01. 2015 г. /вторник/, от 10:30 ч. в СОУ „Найден Геров“ /начален курс/  и на 21. 01. 2015 г. /сряда/ от 13:00 ч. в НУ „Кирил Нектариев“.