След положените от ОП "Чистота" след снеговалежа тази нощ усилия целият Пловдив  е проходим, увери директорът на общинското предприятие Иван Стоянов.
Снеговалежът започна в 03:00 ч. през нощта. Само 15 минути по-късно 26 разпръсквачи осолиха както всички мостови съоръжения и основни булеварди, така и вътрешнокварталните улици в града. В това число бяха включени и 7 от новите мултифункционални машини, които обработиха с калциев дихлорид 150 км тротоари и други пешеходни зони заедно с Главната.
През следващите часове се очакват спорадични валежи. Цялата техника на "Чистота" и фирмата подизпълнител КМД е в готовност при необходимост да се включи в почистването на града. На разположение за почистването на пешеходни пространства са и над 400 служителки ръчен труд.
Тъй като очакваните според метеорологичните прогнози минимални температури ще се понижат до минус 8-10 градуса, основната ни цел е да обработим улиците срещу обледеняване, каза Иван Стоянов. Директорът на "Чистота" гарантира, че Пловдив ще остане проходим.