Със съдействието на ОП „Чистота“ започна монтажът на нови преградни пана в разделителните ивици на основни пловдивски булеварди и улици.
Инициативата е на ръководството на ОП „Организация и контрол на транспорта“ заради многото счупени и смачкани съоръжения  при поредицата пътно-транспортни произшествия в последните 10-ина дни.
Екип на „Чистота“ вече монтира новите пана на бул. „Христо Ботев“ в района на Централна гара, на бул. „България“ – срещу парк-хотел „Санкт Петербург“, както и срещу езиковите гимназии „Пловдив“ и „Иван Вазов“.
Предстои цялостно подновяване на преградните пана на бул. „Санкт Петербург“ в зоната на Аграрния университет – от кръстовището с ул. „Менделеев“ чак до входа на парк „Лаута“, голяма част от които са бутнати не при катастрофи, а умишлено от желаещи, макар и неправомерно, по-удобно да пресекат пътното платно.
Умоляваме пешеходците да спазват правилата за движение и да пресичат на регламентираните места, а не да прескачат и бутат преградните пана, които изграждаме заради тяхната безопасност, призоваха директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ Васил Павлов и директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов.