За по-малко от две седмици екип на ОП „Чистота” пребоядиса оградата и дори входната врата на ОУ „Виктория и Крикор Тютюнджиян” в Стария град.

По този начин директорът на предприятието Иван Стоянов изпълни поетия пред ръководството на училището и учениците ангажимент по време на състоялата се в края на октомври първа беседа като част от кампания за превенция срещу графитите.

Откакто се помня, оградата винаги е била грозно нашарена. Новата визия направи много добро впечатление на родителите, коментира директорът на училището Симон Тютелян. Сега трябва да я опазим, допълни той. Според него предприетата от „Чистота” инициатива да включи известни пловдивски личности в разговори с тийнейджърите за нарушаващите естетиката на градската среда графити имат своя положителен ефект.

В първата среща рамо на Стоянов дадоха футболните легенди на „Ботев” Петър Зехтински и Атанас Пашев, както и административният директор на „Локомотив” Атанас Узунов. Информационната ни кампания сред учениците във възрастта, когато изкушението да посегнат към спрейовете е най-голямо, ще продължи, увери директорът на „Чистота”.