Публикация в сайта Plovdiv24.bg, автор Адриана Георгиева

Всеки ден на улица "Доктор Г. М. Димитров“, на 20 метра от площад "Централен", има планини от боклуци и казаните не се почистват. Това сигнализира читателка на Plovdiv24.bg.

Контейнерите за смесен битов отпадък тип "бобър" на посочения в сигнала адрес се обслужват два пъти дневно – рано сутрин и късно следобед, заяви изпълняващият длъжността директор на ОП "Чистота" Николай Георгиев пред репортер на Plovdiv24.bg.

В последните два дни живеещ наблизо гражданин е разчиствал дома си от стара покъщина, струпвайки я около съдовете за смет. Отпадъците своемременно са били почиствани, но с цената на допълнителен ресурс. Тази сутрин в 06:30 ч. нарушителят е установен от контрольор на предприятието в район "Централен". На място веднага са пристигнали инспектори от "Чистота" и Общинския инспекторат.

Гражданинът е бил предупреден, че нарушава общинската наредба за управление на отпадъците. По-късно той заплати в предприятието 94,80 лв. с ДДС. По утвърден от Общинския съвет ценоразпис толкова  струва услугата " Самосвал с екип от водач и 2-ма работници за извозване на едрогабаритни и насипни отпадъци от една площадка до сметището в село Цалапица – 1 курс (2 часа)".  Също днес подобен случай имаше и на ул. "Виктор Юго", където отново се намесиха инспекторите.   

"Много хора смятат, че щом си плащат данъците, всичко им е позволено и могат да изхвърлят всякакъв вид отпадъци където си искат, а работниците на "Чистота" са длъжни да ги чистят, но това не е така", коментира Николай Георгиев. Той призова гражданите, когато им предстои голямо почистване на домовете, да потърсят съвет как да постъпят, без да нарушават общинските наредби, на тел. 032/675 817.

Снимка: Plovdiv24.bg