Публикация във вестник „Марица“: автор Валентина Йеремиева, снимка Наташа Манева

Площад "Централен" беше изкъпан и лъснат тази сутрин като аптека, въпреки че  малцина минават по новите плочки, откакто е въведено извънредното положение.

Мотомиячна машина всеки ден   от понеделник до петък  дезинфекцира с вода и препарати срещу заразата  Главната, пл. "Стефан Стамболов", пл. "Римски стадион", ул. "Райко Даскалов" и пресечките в супер центъра на Пловдив.  Едновременно с това се обеззаразяват и кошчета за смет, разказа директорът на "Чистота" Николай Георгиев.

Пейките на Главната са забранени за сядане и са оградени със сигнални ленти, както вече писахме.

Основните улици се мият с машини пак през цялата  работна  седмица. Машините на КМД са оборудвани с  дюзи и според специалисти от фирмата  водните струи  от дюзите са по-ефикасни, отколкото от маркуч. Освен става става по-бързо.  Второстепенните се  мият три пъти   седмично, кварталните – веднъж, но от "Чистота" уверяват, че вече по-често  машините влизат и  в кварталите.

Улиците в "Столипиново" и Шекермахала  се къпят всеки ден, включително в събота и неделя, защото  махалите са с повишен риск.  Докато машините вървят към  двата квартала, и в почивните дни се измиват  бул. "България", "Васил Априлов", "Източен", "Мария Луиза", Цариградско шосе, "Санкт Петербург" и "Цар Борис III Обединител".