Оценка "отличен" за ежедневното почистването на града от снега и поледиците постави днес кметът Иван Тотев на служителите на ОП "Чистота" и на шефа на предприятието Иван Стоянов, отбелязва в своя публикация информационният сайт Plovdiv24.bg.

"Пловдив е почистен, въпреки че голяма част от работата на почистващата фирма не се вижда от гражданите, тъй като в повечето време тя е в малките часове на деня", каза още кметът. Стана ясно, че и тази нощ снегорините и пясъкоразпръсквачите са работили на пълни обороти, за да се справят с образувалите се поледици след 00:00 часа.

"Такава година със снеговалежи, примесени с дъжд, е нямало повече от 12 години", коментира още Тотев. Той поясни, че се очаква снеговалежът да продължи всеки ден, а от сряда температурите ще започнат чувствително да падат, за да стигнат до минус 17 в четвъртък и петък, тази седмица.

По отношение на запасите със сол кметът съобщи, че са поръчани нови 1000 тона, тъй като предвидените от предишното управление запаси от препарата са стигнали само до 1 февруари.