Кметът Здравко Димитров днес оповести  промени в ръководството на ОП „Чистота“.Новият директор е Димитър Георгиев, който поема поста от Николай Георгиев, който бе временно изпълняващ длъжността след избирането на предишния титуляр Иван Стоянов за кмет на район „Източен“.

„Очаквам от г-н Георгиев да оптимизира работата на общинското предприятие чрез закупуване на нова малка механизация, за да освободи човешки ресурс, който да се включи по-ефективно в почистването на града“, заяви кметът Здравко Димитров. Той съобщи, че предстои осигуряване на нови 200 контейнера, които да бъдат разположение където има нужда.

„Ще продължа да работя с настоящия екип, за да има приемственост и ще използвам техния професионализъм и натрупан опит“, заяви Димитър Георгиев.

Визитка:

Димитър Георгиев от началото на годината до момента е заместник-директор на общинското предприятие. В периода от 2016 г. до 2019 г. е главен експерт „Сигурност и отбрана“ в Областна администрация в Пловдив. Преди това три години отговаря за сигурността на летище „Пловдив“. Има опит и в частния сектор във фирма за транспорт и логистика.

Завършил е Колеж по икономика и администрация по специалност, свързана със сигурността и отбраната. Специализирал е във Военна академия „Г. С. Раковски“, Държавния департамент на САЩ, притежава сертификати, свързани със сигурността на въздушния транспорт.