Заради разлепването на обяви по свежо боядисани улични стълбове, на 27-годишния Стойчо М. от Самоков беше съставен акт.

Засилената координация между ОП „Чистота”, Общинска полиция и Общинския инспекторат вече дава ефективни резултати  срещу нерегламентираното лепене на рекламни материали, коментира директорът на комуналната фирма Иван Стоянов.

Служители на предприятието засякоха нарушителя да лепи обявите за ремонт на покриви върху стълбове на кръстовището между булевардите „Цар Борис ІІІ Обединител” и „Христо Ботев” в 11:10 ч. Само 30 секунди след подадения сигнал, на мястото пристигна съвместен екип на Общинска полиция и Общинския инспекторат, които отведоха Стойчо М. в Общинска полиция, а испекторите му съставиха акта. Конкретният размер на глобата ще бъде определен от общината.

Иван Стоянов благодари на началника на Общинска полиция Костадин Костов и на директора на Общинския инспекторат Владо Илиев за светкавично оказаното съдействие. Разчитаме глобите да откажат нарушителите да замърсяват града и да се подиграват с труда на нашите служители, отбеляза директорът на „Чистота”.  Той припомни, че екип на фирмата вече за втори път чисти автобусните спирки, които след първото лъскане отново бяха облепени с афиши.