С грозни драсканици осъмна Главната улица „Княз Александър I“. Около 05:30 часа тази сутрин екип на ОП „Чистота“ заварва четирима тийнейджъри да вадят от раниците си спрейове и да пръскат където им падне.

„Само бързата реакция на нашите служители предотвратява още по-големи щети“, коментира директорът на общинското предприятие Николай Георгиев.

Веднага е подаден сигнал до „Общинска охрана“ и Общинска полиция, но междувременно младежите побягват, след като са успели да надраскат кошчета за отпадъци, телефонни кабини, табели, стени – не само по Главната, но и по ул. „Отец Паисий“, с боя е нацапан дори  служебен автомобил на „Чистота“.

„В района има много видеокамери и вярвам, че „художниците“ ще бъдат установени, а родителите им ще възстановят разходите за отстраняване на нанесените щети“, заяви Николай Георгиев.

Той увери, че драсканиците своевременно ще бъдат премахнати, за да се възстанови естетичният вид на Главната, и че започналата още преди 9 години упорита борба срещу загрозяването на обществени места, включително и скалите на пловдивските тепета, няма да спре.