Цистерни на пловдивските общински предприятия „Чистота“ и „Градини и паркове“ се включиха в потушаването на вчерашните пожари в Старосел и Кръстевич, като осигуриха 76 тона вода за гасене на огнената стихия.

Това стана по разпореждане на кмета Здравко Димитров. Заместник-кметът Тодор Чонов и директорите на двете предприятия – Димитър Георгиев и Веселин Козарев,  направиха спешна организация, за да окажат съдействие.

Сигналът беше получен в 17:00, а час по-късно екипите вече пътуваха към двете села край Пловдив. От „Чистота“ бяха изпратени 5 цистерни с по 8 т вода, а от „Градини и паркове“ – 2 цистерни по 12 т, една – 6 т, и 2 – по 3 т. Цистерните бяха разпределяни на съответните места по разпореждане на Пожарната.

„Оказаната помощ е просто безценна. Тази вода беше много необходима за гасенето на пожарите, тъй като водоизточникът в Кръстевич е почти пресъхнал“, коментира  директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Георги Мангараков.

По думите му обстановката тази сутрин е спокойна, но продължава да се следи. Цистерни на „Чистота“ и „Градини и паркове“ и днес остават на дежурство в двете села.