Публикация на Радио Пловдив

Общинското предприятие „Чистота“ в Пловдив изготви график за събиране на едрогабаритни отпадъци и излязла от употреба покъщнина от домакинствата по райони.

Пред Радио Пловдив директорът на предприятието Димитър Георгиев обясни, че това се прави, тъй като през последната година до контейнерите в целия град са зачестили случаите на изхвърлени строителни отпадъци от ремонти и употребявани стари мебели. Този вид отпадъци се събират на специализирана площадка в базата на „Чистота“, която работи близо 5 години, припомни Георгиев. Той уточни, че в изготвения от предприятието график е посочено във всеки ден от седмицата в кой микрорайон се работи. Там, където е необходимо, техника има и в събота, уточни директорът на предприятието.

Той призова гражданите да телефонират в „Чистота“ и да се информират кога техниката ще бъде в района, в който те живеят, за да планират изхвърлянето на тези отпадъци. Телефонният номер на „Чистота“ е 032 675 817, обясни Димитър Георгиев и допълни, че извозването на отпадъците с едрогабаритна техника започва в 06:30 всеки ден.

Наредбата на община Пловдив забранява изхвърлянето на такива отпадъци и гражданите могат да бъдат санкционирани, посочи още директорът на „Чистота“ в Пловдив.

Интервюто на директора може да чуете тук –

https://bnr.bg/plovdiv/post/101583571/chistota-sabora-po-grafik-stari-mebeli-i-stroitelni-otpadaci-v-plovdiv