За да заличат новопоявили се драсканици, работници на „Чистота“ за пореден път боядисаха стените на подлеза до училище „Пейо Яворов“. До края на седмицата предстои освежаването и на другите подлези по бул. „България“. До края на деня се очаква да приключи работата в подлеза на бул. „Цар Борис III Обединител“ до панаира.

„Вместо да чистим подлезите през няколко месеца, съвместно с всички компетентни общински институции предприехме превантивни мерки за опазването от вандалски прояви.  Засилен е контролът на екипите от „Общинска охрана“ и Общинска полиция, поставят се все повече камери, директно свързани с общинския център за видеонаблюдение“, коментира директорът на общинското предприятие Димитър Георгиев.

Екипи на „Чистота“ не спират да премахват надписи, които загрозяват града. След като отново боядисаха надрасканата фасада на сградата на началния курс на училище „Патриарх Евтимий”, известна като „Малката Лиляна“, продължават работа по цялата ул. „Авксентий Велешки“.

Миналата седмица бяха почистени подлезите на площад „Съединение“, от северната страна на тунела и част от съоръжението до „Баня Старинна“.