Публикация в Plovdiv24.bg

Пловдив прави решителна стъпка в посока целогодишно поддържане на пешеходните пътеки и уличната маркировка, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Искаме още тази година да имаме екипи, които дори и в зимния сезон да се грижат за доброто състояние на пешеходните пътеки, особено тези около училищата", заяви шефът на "Чистота" Иван Стоянов. През снежните зимни месеци пък, когато боядисването на маркировката е невъзможно, служителите ще се занимава с друга общинска инфраструктура – стълбове, премахване на графити, боядисване на общински сгради.

Новото звено ще е към общинското предприятие и ще е съставено от 7 души.

"Досега не можехме да извършваме тези дейности, защото бюджетът на "Чистота" е изцяло от такса "битов отпадък" и не може да се изразходва за други дейности освен комунални", коментира Стоянов. С новото звено това ще се промени, то ще има отделен бюджет, гласуван от Общината, който ще се изразходва за закупуване на машини, който ще ще маркират, за работно облело, работни заплати и застраховки.

Преди да станат факт обаче, промените в структурата на "Чистота" ще трябва да бъдат одобрени от местния парламент на сесия през есента.