След като цяла нощ от ОП „Чистота“ почистваха и обработваха основните пътни артерии в Пловдив, тази сутрин около 5 часа машините влязоха и във вътрешно-кварталните улици на града. Това съобщи директорът на общинското предприятие Иван Стоянов

Основните улици, включително в „Столипиново“, вече са на черен асфалт. Снегопочистването в „Източен“ бе ръководено съвместно с районния кмет Николай Чунчуков.

„Освен останалите улици, изчистена бе и улица „Сокол“, на която живее и първото новородено бебе на Пловдив за 2016 година Бойко Златев Киров“, заяви районният кмет Николай Чунчуков. Вчера по обед бебето, кръстено на премиера Бойко Борисов, бе изписано от родилния дом на улица „Весела“.

Снегът заваля снощи около 20 часа и машините веднага излязоха да разпръскват сол по основните пътни артерии. Около 21 часа валежът стана интензивен и само за 5 минути градът отново побеля, разказа директорът Иван Стоянов. Той допълни, че ситуацията се е усложнила, след като от 2 до 5 часа е валяла суграшица и заради ниските температури се е образувала поледица. Веднага обработихме основните пътища и тази сутрин те са на черен асфалт, допълни Стоянов.

Сутрешният трафик в Пловдив е нормален. Автобусите на градския транспорт се движат без закъснение, допълни заместник-кметът по транспорт инж. Златин Велев.