Всички основни пътни артерии в Пловдив са почистени до асфалт въпреки образувалата се след нощните валежи  над 10 сантиметра снежна покривка. Това съобщи директорът на ОП "Чистота" Иван Стоянов".

Още в полунощ, когато дъждът започна да преминава в сняг, 26 разпръсквача на сол – на общинското предприятие и КМД, започнаха обработката на мостовете, надлезите, булевардите и улиците в града, а след понижаването на температурите от 03:00 ч. към солта бе добавен разтвор от калциев хлорид. Поради силния вятър имаше навявания на входно-изходните артерии на Пловдив, което наложи неколкократната им обработка с противообледенителни материали, каза Стоянов.

Шест мултифункционални машини днес почистват вътрешнокварталните улици, пешеходните зони, тротоарите и велоалеите. От 6 часа тази сутрин всички служителки ръчен труд също са на работа и приоритетно чистят снега около спирките, подлезите и тротоарите. През целия ден температурата ще остане ниска. Очаква се утре по обед тя да се повиши до минус 1 градус и снегът да започне да се топи.