Тоалетните до Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина, до кулата на Гребния канал и в градинката на ул. „Капитан Райчо“  възстановяват работа от понеделник. Това съобщиха от ОП „Чистота“.

На входовете се монтират диспенсъри с дезинфектант, зареждат се с консумативи. Работното им време ще съвпада с това на служителките метачки, които ще се грижат за чистотата и доброто поддържане – на „Капитан Райчо“ и Гребния канал то е от 06:30 до 15 ч. в делнични дни, а в Цар-Симеоновата градина, където има дежурни екипи, тоалетната ще работи без почивен ден до 19 часа. Входът навсякъде е безплатен.

Пловдив е сред българските градове с най-много безплатни обществени тоалетни. Всичките 9 на брой са реновирани през последните 12 години от ОП „Чистота“. През март бяха затворени като противоепидемична мярка срещу COVID-19. След отварянето на първите 3 се обмисля поетапно да заработят и останалите 6 –  в подлеза на Централна гара, парк „Белите брези“, Дондуковата градина, подходите към Стария град от Понеделник пазара ул. „Съборна“ и до стадион „Пловдив“  (пред бариерата). Търсят се варианти и за удължаване на работното време.

Денонощно работят автоматизираните тоалетни на ул. „Железарска“, които се самопочистват след всяко ползване. За тях се заплаща 1 лев.

От ОП „Чистота“ призовават гражданите да спазват всички противоепидемични мерки срещу разпространението на коронавируса.