От 6:30 ч. тази сутрин бригада от ОП „Чистота” с фадроми и самосвал започна почистване на някогашния ресторант „Кавказ” в квартал „Христо Смирненски”.

Популярното някога заведение от години е превърнато в клоака, около която се разнася миризмата на тоалетна и сметище. И като гражданин, и като общински съветник, тази язва в сърцето на квартал „Христо Смирненски” винаги ме е възмущавала, подчерта новоизбраният на 1 август от Общинския съвет кмет на район „Западен” Димитър Колев, който е инициаторът на започналата днес акция.

Със съдействието на ОП „Чистота” мястото ще бъде почистено, а с помощта на ОП „Жилфонд” – обезопасено, посочи той. Това е временна мярка. Кметът започва поредица от разговори със заместник-кмета на Пловдив инж. Димитър Кацарски, за да се намери по-радикално и трайно решение с рушащия се обект.

Директорът на ОП „Чистота” Иван Стоянов увери, че за няколко дни „Кавказ” ще бъде почистен и дезинфекциран. Междувременно само за няколко часа бяха извозени пет самосвала с боклук.