12-те метачки, 13-те миячки и двата автомобила за дезинфекция са в готовност за пролетното чистене на града. Това констатира направеният днес преглед на 27-те машини, строени за проверката в двора на фирмата изпълнител КМД.

Подобен преглед на почистващата техника преди началото на пролетния сезон се прави за първи път по разпореждане на кмета инж. Иван Тотев.

Комисия от ОП „Чистота” установи, че са изпълнени всички дадени още преди седмица предписания. Някои четки бяха износени или липсваха, а сега са сменени с чисто нови – германско производство, коментира нейният председател Онник Агопян.

В 3:00 ч. на 16 март – веднага след като на 15-и изтече срокът на зимното дежурство, цялата техника ицлиза за пролетното миене на Пловдив, съобщи директорът на „Чистота” Иван Стоянов. Междувременно, като се започне от „Централен”, един след друг за по пет дни основно ще измием с маркучи всички райони, допълни той.

Също за първи път улиците първа категория вече ще се мият по пет пъти седмично, а не по три, както е било досега, втора категория – три пъти вместо един, а веднъж в седмицата ще се мият и третокласните улици, които досега пък изобщо не са били включвани в графиците.