Цял ден продължава извозването на снега към определените по райони временни депа, съобщи директорът на ОП "Чистота" Иван Стоянов.

Взехме всички мерки градът да не се наводни при очакваното снеготопене, увери той. През уикенда работата не е спирала. В събота вътрешнокварталните улици са обработени със 150 тона смес от сол и калциев хлорид. В неделя 10 фадроми, 15 камиона и целият наличен състав на ръчните работнички разбиваха лед, почистваха и транспортираха сняг, за да отпушат шахтите. Много усилия бяха положени и за разчистването на тротоарите.

Огромни ледени висулки са премахнати от подлеза до ПУ "Паисий Хилендарски", от сградата на Регионалния инспекторат по образование, почистен е покривът на спортна зала "Дунав".

Нито в един момент при тази най-тежка, според последни данни, от близо 60 години зима дори най-малката уличка не беше затворена, а градът беше проходим при зимни условия, подчерта Иван Стоянов.

Готови сме за още предизвикателства на времето. Предприятието разполага достатъчно количества както сол и пясък, така и химикалите "Айсмелт" и калциев хлорид, допълни директорът.