ОП „Чистота“ изпраща 52-ма свои служители без образование да завършат поне VIII клас, съобщи директорът на общинското предприятие Иван Стоянов.

Това се случва благодарение на съвместната идея на директорката на СОУ „Пейо Кр. Яворов“ Сашка Кръстева, директора на „Чистота“ и синдикалните организации в предприятието – КНСБ, КТ „Подкрепа“ и НРС „Заедно“, които сред своите членове метачки и сметосъбирачи са намерили желаещите да продължат образованието си. Няколко души дори имат завършен VIII клас и са заявили амбиция да завършат средно образование.

Сред новите ученици има хора от 30 до 50 годишна възраст, изискването е било да са ходили на училище, независимо до кой клас. Обучението ще е задочно и ще се провежда в събота и неделя.

„За нас е важно нашите служители да имат по-висок образователен ценз, за да се впишат по-успешно и цялостно в обществото и да са за пример на своите съкварталци“, коментира Иван Стоянов.
 
Тъй като задочната форма на обучение започва след 15 септември, в предприятието продължава записването на още желаещи да се образоват.