Минути след 03:10 ч., когато тази нощ заваля снегът в Пловдив, от базата на ОП „Чистота“ тръгнаха 15 разпръсквача на сол – 11 машини на фирмата КМД и 4 собствени.

„Обработихме всички улици и тази сутрин градът беше проходим въпреки натрупалата се около 10 см снежна покривка. През деня се очакват положителни температури, но според синоптиците в късните часове отново предстои обилен снеговалеж“, коментира директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов.

Той заяви, че в предприятието са били в готовност да реагират на прогнозирания от метеоролозите снеговалеж и вчера е имало оперативка, на която са набелязани конкретни мерки за справяне със ситуацията.

„Макар че зимното дежурство приключи и дори започна пролетното миене на града, договорът с фирмата подизпълнител КМД  дава възможност за преустройство на дейностите според актуалната обстановка“, каза Иван Стоянов.

От следващата седмица се очаква да започне постепенно и трайно затопляне на времето, което да позволи изпълнението на подготвените графици за миене.