Тонове сняг изхвърли днес екип на ОП "Чистота" от покрива на Дома на младоженците. Работници разбиват и леда около сградата, за да се улесни преминаването на пешеходците и особено на участниците в предстоящите сватбени церемонии.

Това е поредната общинска сграда, чиято околност връщаме към нормалния ритъм на живот след особено тежката зимна обстановка през последните седмици, коментира директорът на общинското предприятие Иван Стоянов и миг след това изпрати автовишка да отстранява огромните ледени висулки, опасно надвиснали от покрива на СОУ "П. К. Яворов".

Макар че началото на полусезона от републиканското първенство по футбол в А-група беше отложено, тази сутрин почистването на стадион "Локомотив" продължи под зоркия поглед на координатора във фирмата Онник Агопян. Помощното игрище вече е почти разчистено от техниката на "Чистота".

Напредва и започналото вчера почистване на стадион "Ботев". От времето на комунизма не е падал такъв сняг, тогава на помощ с лопати идваха наборните войници от военните поделения. Благодарни сме на "Чистота" за подкрепата, която ни оказва – доставиха ни съвременна снегопочистваща техника, която няма да увреди терена, обясни спортният директор на футболния клуб Марин Бакалов.

Следващата благодарност към фирмата дойде от директора на ОП "Паркиране и репатриране" Ненко Калакунов. Много ни съдействаха за възстановяването на синята зона по улиците "Иван Вазов", "Отец Паисий" и паркингите около "Тримонциум, следващите дни продължаваме, обясни той. Вече се осигуряват подходи и в гробищните паркове, тъй като на 18 февруари (събота) е Задушница и се очаква много пловдивчани да почетат своите близки покойници.