Публикация в Plovdiv24.bg

Огромно сметище се образува от строителна фирма в жилищния комплекс "Марица Гардънс" в район "Северен". За притеснението от големите купчини боклуци се оплакаха местни жители пред Plovdiv24.bg. Наш репортер веднага съобщи за проблема в ОП "Чистота" и отпадъците вече се извозват.

От предприятието реагираха незабавно и извършиха спешна проверка на мястото. Освен инспектори от ОП "Чистота" в нея се включиха представители на районното кметство в "Северен“ и на Общинския инспекторат.

От ОП-то заявиха, че боклуците са дори повече  от на снимката, която жителите на района ни изпратиха и подобни действия са недопустими. Те бяха категорични, че ще бъдат налагани санкции на всеки отговорен за образуването на бунището.

Техническият ръководител на обекта не отрече, че отпадъците са от строежа в жилищния комплекс. Показа и сключен договор с фирма за тяхното извозване, но обясни, че през последните дни не били извозени заради ниските температури.

В съставения констативен протокол като краен срок за почистването на мястото е посочен 27 януари (идната сряда). На следващия ден отново ще бъде направена проверка дали всичко е почистено, като от фирмата ще трябва да представят кантарни бележки, за да е видно дали отпадъците са депонирани на предназначените за целта места.