ОП „Чистота“ продължава да отстранява драсканици по сградите на ул. „Богомил“. По част от фасадите те се заличават чрез боядисване с оригиналния цвят, а каменните и мозаечни постаменти се обработват с пясъкоструйка.

„Всички екипи на предприятието действат на пълни обороти за пролетното освежаване на града“, увери директорът Иван Стоянов.

Според него неспиращото от пролетта на 2012 г. досега почистване на публичните места в града от грозни шарении, както и превантивната работа чрез открити уроци по темата сред подрастващите в пловдивските училища, дава истински резултати и днес Пловдив е сред най-чистите градове.

За последните 4 години са изчистени сградите по всички големи булеварди и знакови живописни улици като „Отец Паисий“, къщите в Стария град, подлезите, фасадите на Централна поща, много от университетите, почти всички училища и още много други градски места.

„Заради нашата упоритост повече от местата се запазиха чисти, защото щом някой отново нещо надраска, ние веднага го заличаваме пак“, твърди Иван Стоянов.

Още със затоплянето на времето тази година започна поредната акция. Вече са почистени фасадите на сградите по ул. „Преслав“, включително оградите на училище „Алеко Константинов“ и Пожарната. В момента се работи по „Богомил“, следва бул. „Марица-юг“.

Директорът на „Чистота“ припомни, че нито той, нито някой от неговите съмишленици е противник на уличното изкуство, но има правила, които трябва да се спазват: графитъри могат да представят свои проекти в Община Пловдив, а ако тя ги одобри, ще им предостави и конкретни места за художествена изява.