Два пъти вместо веднъж дневно се извозва сметта от Столипиново, съобщи директорът на ОП „Чистота” Иван Стоянов.

От две седмици трима работници на длъжност метачи в общинското предприятие имат нова задача – да обикалят квартала и с лопати да събират нахвърляните около контейнерите купчини боклуци в съдовете за смет.

Това проработи и като видяха какви усилия полагаме да е чисто, хората в Столипиново сякаш станаха по-съвестни. Това доказва, че принципът „Отношението поражда отношение”, от който се ръководим, е правилен, констатира Стоянов.

Той увери, че доскорошната гледка на натрупани за часове планини от боклук покрай празните иначе контейнери, вече я няма. Наред с останалите райони, за нас Столипиново е равностойна част на Пловдив, подчерта директорът на „Чистота”.

След ката камарите смет вече ги няма, става възможно освен всекидневната работа на големите мотомиячни машини, в малките улици с изградена инфраструктура да влиза поне веднъж седмично най-модерната, доставена наскоро мултифункционална техника за метене и миене.

Улиците „Ландос” и „Крайна” тази сутрин бяха измити с шампоан с аромат на море. Той, както и разновистостите с аромат на зелена ябълка и кокос, се използват всекидневно и за миенето на улиците в другите райони на града.

Засиленото почистване на „Столипиново” е част от дейността на предприятието и за него не се отделят специални средства.