Под наслов „Чисто зелено“ на 2 април ще стартира първата кампания за общоградско почистване на цялата урбанизирана територия на Пловдив за един ден. Това стана ясно по време на пресконференция по повод инициативата, в която участва и заместник-директорът на ОП „Чистота“ Николай Георгиев.

По думите на заместник-кмета по екология Анести Тимчев целта е с активната помощ на гражданите да бъдат почистени междублокови пространства, тепетата, крайбрежието на Марица и други обществени зони.

„Чисто зелено“ ще започне в 10:30 ч. едновременно в 6-те района на града. Всяка районна администрация е определила пунктове, на които желаещите да се включат в инициативата ще получат чували и ръкавици, включително и чували за разделно събиране, за да може отпадъкът да се сепарира Всеки пункт ще обхваща даден микрорайон, който гражданите ще почистват. На всяка една от локациите служители на Община Пловдив/районните администрации ще съдействат на гражданите и ще ги упътват за правилното събиране и изхвърляне на боклука.
Николай Георгиев увери, че цялата налична техника на „Чистота“ ще бъде на разположение в деня на акцията.

За участниците, които ще се включат в кампанията, е предвиден и специален награден фонд. На всеки един от пунктовете ще бъдат разположени кутии/урни, в които гражданите могат да пуснат листче с име и телефонен номер за участие в томбола. В края на деня във всеки район ще бъдат изтеглени печелившите. Участниците ще получат и рекламни платнени торбички с логото на кампанията.

Наградният фонд се състои от подаръци и парични ваучери, осигурени от фирми, които също се включват в „Чисто зелено“.

Повече информация за кампанията „Чисто зелено“ можете да намерите на специално създадената фейсбук страница: https://fb.me/e/1cnbiSVGy