Късно снощи в Цар Симеоновата градина дежурен екип на „Общинска охрана“ е хванал на място поредния „художник“, започвал да шари със спрейове терасата около Езерото с мечката. Това съобщи тази сутрин директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов.

След своевременно подадения сигнал от заместник-кмета на Пловдив по обществен ред Георги Маринов, рано днес екип на „Чистота“ отстрани нанесените щети, но 20-годишният извършител трябва да заплати средствата за вложените при почистването труд и материали.

Това е втората голяма вандалска проява за тази седмица. Във вторник грозно залян с червена блажна боя осъмна паметникът на Альоша на Бунарджика. В подножието на монумента, върху парапетите край стълбите и по самия постамент с червени букви неизвестни лица бяха изписали свои послания.

„Над 2 тона кварцов пясък и цяла седмица труд на 7 служители на предприятието бяха необходими, за да почистим. Призовавам всеки, който има претенции спрямо историята, свои виждания за развитието на света или вселената, да си ги изразява в медиите или социалните мрежи, а не с посегателство върху паметниците в Пловдив, което е много грозно“, заяви Иван Стоянов.