Цяла нощ дежурни екипи на „Чистота“  следиха обстановката по пътните артерии в града и приоритетно – мостовите съоръжения, съобщи изпълняващият длъжността директор на общинското предприятие Николай Георгиев.

По думите му цяла нощ пътните платна по всички съоръжения са били сухи. Такава е и констатацията на организатора за район „Източен“ Кольо Биков в 06:00 ч., който в този момент проверява на място състоянието на надлез „Скобелева майка“. 

По същото време от базата на предприятието излиза солоразпръсквач, за да обработи превантивно мостовете и надлезите заради ниските температури. Маршрутът на камиона е надлез „Родопи“ – надлеза на Асеновградско шосе – надлез „Скобелева майка“. Минути преди стигане до крайната точка над „Скобелева майка“ се спуска краткотрайна мъгла, която поради ниските температури полепва като тънък леден пласт върху настилката. Точно пред камиона е станал пътният инцидент, за който тази сутрин пишат пловдивските медии.

Николай Георгиев увери, че ОП „Чистота“ следи непрестанно обстановката по пътищата, за да предприеме необходимите превантивни действия при очакваните минусови температури. Той обаче призова шофьорите също да предприемат адекватни мерки, като сменят летните гуми със зимни и карат внимателно и със съобразена скорост.