ОП „Чистота“ мобилизира техника и служители, за да разчисти тротоара на бул. „Пещерско шосе“ в близост до пощенския клон от струпани стари дървени палети, които според запознати били нахвърляни от бившите наематели на съседно заведение.

По този повод директорът на общинското предприятие Иван Стоянов отбеляза, че продължава да се наблюдава масово изхвърляне около съдовете за смет на едрогабаритни отпадъци от домакинствата – матраци, дюшеци, дивани, фотьоли, маси, столове и др., което нито е правилно, нито е регламентирано.

Особено често това се наблюдава през почивните дни и създава предпоставки за образуване на сметища около контейнерите. За да изглежда градът добре, тези отпадъци трябва да се извозят до осигурените от Община Пловдив специализирани площадки за безвъзмездно предаване на разделно събрани отпадъци от домакинствата.

„Нека гражданите звънят и на телефона на „Чистота“ 032 675 817, ние ще ги ориентираме какво да направят, но в никакъв случай да не изхвърлят около съдовете за смет непотребната им покъщина, защото после влагаме огромни усилия, пускаме челни товарачи и самосвали, за да бъде този отпадък извозен“, заяви Иван Стоянов.

Директорът на „Чистота“ напомни и адресите на специализираните площадки:

Район „Западен“ – Околовръстен път, кв. "24А",
  работно време: вторник от 16:00 до 19:00 ч.

Район „Тракия“ – бул. „Цар Симеон” /околовръстен път/, срещу зелената площ зад паметника  на  Кан Крум,
работно време: петък от 16:00 до 19:00 ч.

Район „Северен“ – ул. „Дилянка” № 35,
   работно време: вторник от 16:00 до 19:00 ч.

Район „Централен“ – ул. „Сергей Румянцев“ №8,
  работно време: понеделник от 16:00 до 19:00 ч.

Район „Източен“ – ул. „Правда“ № 4,
  работно време: събота от 16:00 до 19:00 ч.

  – Район „Южен“ – ул. „Даме Груев“ 64 А /базата на ОП „Чистота“/,
работно време  всеки делничен ден от от 8:30 до 17:00 ч.