Пролетното миене започна в 3:00 ч. през нощта . 27-те машини – метачки, миячки и техниката за дезинфекция, са разпределени във всички райони, като най-голям е техният брой в "Централен".

С 6 оборудвани с маркучи мотомиячки за пет дни центърът ще бъде основно измит.

По толкова време е предвидено и за останалите райони, така че за Великден градът да е чист.
Площад "Централен", Главната с прилежащите улички, както и ул. "Райко Даскалов", не само са вече измити, но и ухаят на свежест.

В цистерните с вода добавихме есенция, обясни директорът на ОП "Чистота" Иван Стоянов.
Открай докрай е измит бул. "Руски", в понеделник работата ще продължи по "Цар Борис III Обединител", "Шести септември" и други големи булеварди.

За първи път започваме миенето часове след като на 15 март изтече зимното дежурство. Според досегашните графици началната дата беше 1 април, отбеляза Стоянов.

Той припомни и друга промяна, която предприе преди дни: вместо три пъти седмично, първокласните улици вече ще се мият всеки работен ден; улиците втора категория вместо по веднъж – три пъти, а третокласните улици, които никога не са били включвани в графици, също ще се мият по един път на седем дни.

Първи в България за почистването на уличната мрежа използваме пластмасови четки от високоустойчив полимер и немска метачна техника с 4 години гаранция на четките, допълни Иван Стоянов.