ОП „Чистота“ напомня на гражданите на Пловдив, че на територията на града са изградени 6 площадки за издаване на отпадъци от домакинствата. Това заяви директорът на общинското предприятие Иван Стоянов по повод на отново зачестилото изхвърляне на стара покъщина и други едрогабаритни отпадъци от домовете като матраци, дивани, фотьойли и други подобни около съдовете за смет.

„Призоваваме към отговорно гражданско поведение, за да запазим града чист“, апелира Иван Стоянов.

Освен че наличието на отпадъци около съдовете за смет е грозно, то е предпоставка за образуване на нерегламентирани сметища и ангажира човешки и финансов ресурс за отстраняването им.

Директорът на „Чистота“ припомни  дежурния телефон 032 675 817, на който може да се потърси допълнителна информация, както и адресите на специализираните площадки“.

ОП „Чистота“ предоставя информация за адресите и работното време на изградените от Община Пловдив специализирани площадки за безвъзмездно предаване на разделно събрани отпадъци от домакинствата:

  Район „Западен“ – Околовръстен път, кв. "24А", работно време: вторник от 16:00 до 19:00 ч.

 Район „Тракия“ – бул. „Цар Симеон” /околовръстен път/, срещу зелената площ зад паметника  на  Кан Крум, работно време: петък от 16:00 до 19:00 ч.

Район „Северен“ – ул. „Дилянка” № 35, работно време: вторник от 16:00 до 19:00 ч.

 Район „Централен“ – ул. „Сергей Румянцев“ №8, работно време: понеделник от 16:00 до 19:00 ч.

Район „Източен“ – ул. „Правда“ № 4, работно време: събота от 16:00 до 19:00 ч.

 Район „Южен“ – ул. „Даме Груев“ 64 А /базата на ОП „Чистота“/,
работно време  всеки делничен ден от от 8:30 до 17:00 ч.