В присъствието на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев ОП „Чистота” представи  3-те си нови мултифункционални машини „Bucher – City Cat 2020”.

Произведени са в Швейцария и са модел 2013 година. За първи път такава техника се внася не само в България, а и на Балканския полуостров, подчерта директорът на „Чистота” Иван Стоянов.

Най-новите попълнения към автопарка на общинското предприятие са предназначени предимно за почистване на вътрешнокварталните малки улици, където голямата техника не може да влезе. Шофьорите са обучени, готови са графиците за работа по районите.

С монтираната отпред рейка под налягане и страничните дюзи вече ще можем да мием дори под спрели на улицата коли, отбеляза Стоянов. С прикачения инвентар и контейнера за сол машините могат да преминават автоматично от режим на метене и миене към режим на зимно поддържане, допълни той и поясни, че новата техника ще работи 365 дни в годината. Скоро се очаква доставката от Дания на още две нови мултифункционални машини, подобни на закупените през миналата година.

Както заявихме в началото на мандата, държим ОП „Чистота” да купува само нова и много качествена техника, коментира инж. Иван Тотев. За втора поредна година доставяме тощу-що произведени модерни машини, като за целта в общинския бюджет заложихме 1,2 млн. лв., припомни той.

Пловдивчани виждат как качествено се подобри поддържането на чистотата в града. Това се дължи както на по-добрата организация, така и на инвестициите, които правим в подмяната на остарялата техника. Това е много важно за нас, тъй като години наред в предприятието са купувани единствено машини втора употреба, които не само не са ефективни, а дори са в тежест на общинското предприятие, каза още кметът.