Координаторът на ОП „Чистота“ Онник Агопян хвана нарушител да лепи обяви за ремонт на покриви върху новите електрически стълбове на кръстовището между бул. „Руски“ и ул. „Гладстон“ около МОЛ „Марково тепе“.

Листовките бяха иззети, а нарушителят беше задължен да почисти налепените стълбове. Младият мъж от Самоков се оправда, че си търсел работа, преди това разлепвал по стълбовете в София, но там никой не му попречил. За констатираното в Пловдив нарушение му беше съставен акт, предстои да се уточни финансовият размер на санкцията.

„С пълномощията, които ни даде Общинският съвет, вече пълноценно влизаме в новите си задължения и при констатирани нарушения на общинските наредби започваме да глобяваме“, коментира директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов.

Той очаква съдействие от гражданите и ги призова, ако станат свидетели, че някой изхвърля отпадъци на нерегламентирани места, чопли семки в парка,  хвърля фасове или замърсява по друг начин града, да сигнализират на телефон 032 675 817. Увери, че при подаден сигнал от предприятието своевременно ще бъде изпратен екип, който да санкционира нарушителите.