Поради очакваните обилни валежи ОП „Чистота“ и фирмата по поддържане на дъждоприемните шахти почистиха извънредно, освен установения график, шахтите в целия град, съобщи директорът на общинското предприятие Иван Стоянов.

Според метеорологичните прогнози с понижаването на температурите силният дъжд утре се очаква да премине в интензивен снеговалеж, а следващата седмица да започне с до минус 10 градуса под нулата.

Предприели сме мерки срещу навявания от сняг и образуване на поледици, като цялата техника от разпръсквачи на сол и химически препарати, както и снегорините, са в готовност да започнат работа още в събота и да продължат в неделя, посочи Иван Стоянов. Той подчерта, че за целта е подготвена и смес от сол и калциев дихлорид, ефективна срещу снят и лед дори при минус 30 градуса температура.

Умоляваме гражданите да се съобразят с обстановката и в неделя и понеделник да паркират автомобилите си така, че да осигурят достъп за снегопочистващата техника във вътрешнокварталните улици, за да обслужим всички проблемни места, призова директорът на „Чистота“ Иван Стоянов.