Публикация в Plovdiv24.bg

Извозването на боклука в Пловдив отново ще започва от 4 часа сутринта, съобщиха от "Чистота" за Plovdiv24.bg. Припомняме, че във връзка с постъпили сигнали в общинското предприятие за шум при сметосъбирането в ранните часове през август графикът за обслужване на съдовете за смет бе променен.

Ето какви абсурди обаче се получиха при новата схема:

Нервни пловдивчани започнаха да атакуват служителите на "Чистота" с буркани…. Буквално. За неприятностите преди време разказа директорът на общинското предприятие Иван Стоянов.

"Заради сигнали за шум при в ранните часове на деня решихме да променим графика за обслужване на съдовете за смет. За изключително кратко време обаче се натрупаха нови проблеми", сподели той. И не само – служителите му вече са мишени на нападки заради новото си работно време.

"След множество жалби помолихме графикът на "Чистота" да се промени и сметосъбиране да не е в малките часове, за да не пречи на почивката на плвдивчани. Разговаряхме за корекция и в крайна сметка тя се случи", разказа и кметът на район "Централен". "Вече не се събира в малките часове. Но… започнахме да получаваме жалби, че събирането на боклука – особено сутринта, създава предпоставки за задръстване", поясни Георги Стаменов. Той обаче е категоричен, че ситуацията граничи с абсурд.

"Първо валят оплаквания, че е шумно сутрин, после – защо е спрял камионът и чисти. Нека дадем възможност на всеки да си свърши работата", призова тогава той.