Със съвместните усилия на кметството в „Тракия”, ОП „Градини и паркове” и ОП „Чистота” не спираме да косим, увери кметът на района Костадин Димитров.

Включваме се с част от най-новата си модерна техника, отбеляза директорът на ОП „Чистота” Иван Стоянов. Особено подходяща за целта е мултифункционалната датска машина Сity ranger 2250, която сред многобройния си прикачен инвентар има косачка и върши работа колкото поне 5-има работници, посочи той при съвместната с Костадин Димитров инспекция в Ротари парк.

Това дава възможност на нашите служители да пренасочат вниманието си към зелените площи в междублоковите пространства, каза от своя страна директорът на ОП „Градини и паркове” Стоян Алексиев и напомни, че неотдавна бяха закупени нови и по-ефективни от използваните до преди две години моторни косачки.

Сity ranger 2250 е оборудвана с климатик и работи 365 дни в годината. Освен за косене, се използва за плевене, подрязване на храсти, метене, миене и снегопочистване, изброи Иван Стоянов. Според него това е доказателство колко правилна е политиката за закупуване на нова модерна техника.

Кметът на „Тракия” Костадин Димитров изрази удовлетворението си от добрата координация между районната администрация и двете общински предприятия.