400 нови знамена – по 200 национални трибагреници и флагове на Пловдив, са поставени по входно-изходните артерии, други оживени пътни отсечки и знакови за града места в навечерието на 135-атата годишнина от Съединението на България. Чисто нови трикольори се веят и върху 15-метровите пилони на 5 от входовете на Пловдив.

Директорът на „Чистота“ Николай Георгиев припомни, че екипи на общинското предприятие обновяват знамената два пъти годишно – в навечерието на националния празник 3 март и Деня на Съединението и празник на Пловдив 6 септември. Флаговете се осигуряват от Община Пловдив, като за първи път сега те са ушити от Общинското социално предприятие за хора с увреждания.

В дните преди празника от „Чистота“ за пореден път заличиха новопоявили се драсканици в подлеза на площад „Съединение“, както и върху фасадите на сградите по булеварда. Предприета е мащабна акция за почистването на подлезите и премахване на загрозяващи графити в целия град. Предприятието съдейства на германската фирма „Керхер“, която безвъзмездно почисти паметника на Съединението посредством иновативна екологична технология.

Над 50 служители ще работят и на 6 септември, като рано сутринта ще бъдат измити както едноименният булевард, така и всички входни пътни артерии.