Нови подземни контейнери за смесен битов отпадък са монтирани на различни улици в Пловдив, съобщи директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов. По два броя са поставени в обновената зона на площад „Понеделник пазар“ и източната част на ул. „Патриарх Евтимий“ до кръстовището с бул. „Цар Борис III Обединител“.

Такива има и на ремонтираната ул. „Христо Г. Данов“ и при кръстовището с ул. „Бетовен“. На ул. „Филип Македонски“ до Цар-Симеоновата градина  също са поставени два модерни контейнера, тези дни предстои да се възстанови инфраструктурата и около тях.

Иван Стоянов напомни, че преди близо година по пилотен проект на „Чистота“ за първи път в Пловдив бяха монтирани осем подземни съда за отпадъци в абсолютния център – на ул. „Отец Паисий“ и съседната „Патриарх Евтимий“, при западния вход към подлез „Археологически“.

Тенденцията е техният брой  да се увеличава, тъй като предимствата им са безспорни. Освен че са по-дискретни  и естетични на вид, те възпрепятстват изваждането и разпиляването на отпадъците, смята директорът на „Чистота“.
Обслужването на контейнерите се извършва всекидневно по график.