Пешеходните подходи от подлеза на ул. „Гладстон” към бул. „Цар Борис ІІІ Обединител” до Централна поща са поредното пловдивско място, което ОП „Чистота” почисти и облагороди.

Освен че стените, очертаващи археологичскте разкопки на част от Античния форум, бяха надраскани, в зоната се разнасяше зловоние на клоака.

Цялото пространство придоби приветлив вид. След предварителните подготвителни дейности, драсканиците са заличени с качествена боя, отстранена е паразитната растителност, измихме пешеходните пътеки – сега всичко наоколо свети от чистота, увери заместник-директорът на общинското предприятие инж. Златин Велев.

Той припомни, че от началото на април „Чистота” предприе масирана акция за почистването на сгради и важни места по основните улици и булеварди на Пловдив.

Сред изпълнените досега задачи от програмния списък са бул. „Източен”, ул. „Иван Вазов” , ул. „11 август” (известна като Италианската уличка), безистенът на Дом „Васил Левски” и др.

Свършена е много работа и в други части на емблематични за Пловдив улици, чието финализиране предстои до края на лятото.