От рано сутринта започна извънредно мащабно почистване на Пловдив. В акцията се включи почти целият екип на „Чистота”, начело с директора на предприятието инж. Десислава  Георгиева. Премахнати са нерегламентирани сметища във всички райони. Събрани са едрогабаритни отпадъци, почистени са пространствата около контейнерите.

Тотално са почистени също всички нови жилищни комплекси в „Южен”, както и пространства на ул. „Бугариево”, „Акад. Петър Динеков”, „Петър Стоев”, „Петър Васков” и други места в района. 

На място работата там контролираха заместник-кметът на общината по екология Иван Стоянов и районният кмет Атанас Кунчев.

„Поехме ангажимент възможно най-бързо да почистим града и вече го правим.  Усилията ни от последните  дни дават резултат и той се вижда от гражданите – боклуците около  контейнерите вече са премахнати, а контролът е непрекъснат”, заяви заместник-кметът на Пловдив Иван Стоянов.  Той уточни, че в проверките за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци са включени екипи на Пловдивския общински инспекторат, Общинска полиция и Общинска охрана.

„Контролът срещу замърсяването ще бъде постоянен и стриктен, а нарушителите  ще бъдат глобявани. Вече има санкционирани и това ще продължи”, каза още Иван Стоянов.

„Нашите организатори предварително провериха всички квартали в града, за да установят къде има необходимост от спешно почистване”, каза директорът на „Чистота” Десислава Георгиева. Според нея по-ефективното прилагане на превантивните марки срещу нерегламентираното изхвърляне на отпадъци ще се отрази положително върху чистота на Пловдив.

Ликвидирани бяха две големи нерегламентирани сметища в район „Източен” – на ул. „Елба” 6 и ул. „Крайна” 12. Вътрешноквартални пространства бяха основно почистени в районите „Тракия”, „Северен” и „Западен”. Акцията продължава и в неделя.