Съвместни екипи на район „Източен“, ОП „Чистота“, Общински инспекторат, ОП „Общинска охрана“, Общинска полиция, Шесто районно управление на МВР и РИОСВ започват дежурства през деня и вечерните часове, включително и в почивните дни, за да се спре образуването на нерегламентирани сметища за строителни отпадъци в квартал „Столипиново“. Това бе решено на среща в район „Източен“ , в която участваха представители на ОП „Чистота“.

Всички се обединиха около мнението, че порочната практика фирми и частни лица от целия град да идват тук да изхвърлят отпадъците от строително-ремонтни дейности трябва са спре. В дежурните екипи са включени длъжностни лица, които имат правото веднага да съставят актове за констатирано нарушение, след което да се наложат и законоустановените санкции.

„Ще бъдем безпощадни към нарушителите и ще следим за заплащането на евентуалните глоби“, коментира районният кмет Николай Чунчуков. По думите му, особено засилен ще е контролът на „любимите“ за нарушителите места, които са известни както на районната администрация, така и на ОП „Чистота“.