Техниката за зимно поддържане и почистване на Пловдив е в изправност. Това заяви в предаването „България днес“ по БНТ 2 директорът на ОП „Чистота“ и председател на оперативния щаб за зимно дежурство в общината Иван Стоянов.
 
Той обясни, че по закон зимно дежурство се извършва в цялата страна, а началната дата за Пловдив тази година е 21 ноември. На денонощно разположение в Пловдив са 55 снегорина, 26 разпръсквача на сол и 7 челни товарача. При лоши атмосферни условия – падане на температурите и снеговалеж, те веднага трябва да застъпят на работните си места, разпределени по райони. Определени са маршрутните графици на всяка една от 88-те машини.

Закупената през последните 5 години нова мултифункционална техника се използва за обработка на вътрешнокварталните улици, велоалеи, пешеходни зони и тротоари. Предприятието разполага и с достатъчно количество протиообледенителни материали – 4128 т сол и 84 т калциев хлорид. В наличност са и 2000 т пясък, който обаче се използва само в екстремни ситуации.