Екипи на ОП „Чистота“ и ОП „Градини и паркове“ от тази вечер започват дежурства в Пловдив заради прогнозите за влошаване на метеорологичната обстановка.

Днес заместник-кметът по екология Иван Стоянов и директорите на двете общински предприятия Димитър Георгиев и Антон Георгиев проведоха работна среща, на която обсъдиха предстоящите дейности.

8 пясъкоразпръсквача при необходимост ще обработват мостовете, надлезите и тепетата в града, като 5 от машините са комбинирани с гребло и могат да се използват и за снегопочистване.

Заради очакваните обилни дъждове в събота, eкипи превантивно ще почистват шахтите.

От ОП „Градини и паркове“ са в готовност при натрупване на снежна покривка бригадите по райони да започнат да почистват пространствата около спирките и тротоарите. В готовност са и бригадите с дърворезачи заради очакваните силни пориви на вятъра в почивните дни.

Общинските предприятия ще работят съвместно с Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив.

От институциите апелират гражданите за повишено внимание, да излизат само при необходимост и да не паркират автомобилите си под дървета.